Ikiopiskelijan elämää Metson Anteron elämää ja mietteitä

101% korvaukset työnantajalle tie tasa-arvoon naisten työhönotossa?

Suomi ei ole tasa-arvoinen maa naisten ja miesten palkkauksen suhteen. Sen kummemmin yksityiskohtiin menemättä, lastentekoikäisten naisten syrjiminen työhönotossa on faktaa. Tässä on naisten ja miesten epätasa-arvoisen kohtelun lisäksi kysymys lapsiperheiden ja lapsia haluavien perheiden syrjimisestä kokonaisuutena. Työttömyyden piinaamissa perheissä taloudellinen vetovastuu kasaantuu työssä käyvälle osapuolelle.

Maassamme on vastikään toteutettu uudistus, joka vähentää työnantajalle lapsenteosta koituvia kustannuksia yrittäjille. Tämä muutos on askel oikeaan suuntaan, mutta uskon sen olevan riittämätön. Mielestäni yritysten halua tukea tasa-arvoa omalla rahallaan vapaaehtoisesti ei voi, poikkeuksia lukuunottamatta, vähätellä riittävästi. Koska vapaaehtoista halua ei ole, mielestäni olisi paikallaan korjata asia lainsäädännöllä. Juhlapuheista huolimatta tässä asiassa se on raha joka puhuu ja tekee niin myös tulevaisuudessa. Kaikki työnantajalle työntekijöiden perheiden lastenteosta koituvat kustannukset pitäisi korvata työnantajalle satayksiprosenttisesti, viimeiseen senttiin saakka ja vähän tippiä päälle. Tämä on ainoa tapa saavuttaa todellinen tasa-arvo naisten ja miesten töihinotossa.

Koska kyse on suorasta yritysten tukemisesta, uudistus rahoitettaisiin yritysten verotuksesta ennen vähennyksiä ja suuntaamalla yritystukia uudelleen. Yritän sanoa, että raha siis otettaisiin, ainakin osittain, niistä vähennyksistä, joiden kautta rahaa virtaa konsernilainakikkailun myötä ulkomaille. Kai sitäkin rahaa voisi verottaa, kun kerran hulevedestäkin voi kerran kerätä maksua? Työnantaja hyötyisi uudistuksesta muihin yrityksiin verrattuna sitä enemmän, mitä useampi lapsi heidän työntekijöilleen syntyisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Wau, en edes ehtinyt kunnolla blogiasi lukea, kun katsoin että onpa hyvännäköinen sälli! Sitten kun luin ansiosi, niin enemmän nostin kukkahattuani.

Mistä ihmeestä Seitsemän tähden liike on kaikki nämä helmet löytänyt? Täytyy onnitella kykyjenetsimistiimiä, että on sinutkin löytänyt mukaan.

Paljon onnea menestystä vaaleissa!:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset