Ikiopiskelijan elämää Metson Anteron elämää ja mietteitä

Työvoiman maahantulon tarveharkinnasta: Kommentti Jenna Simulalle

Julkaisenpa tämän vielä erikseen, että asia saa sen vaatiman huomion. Tähtiliikkeen mielestä maahanmuutto on ollut holtitonta, ei hallittua. Maahanmuuton pitää olla hallittua.

Minulle on kerrottu universaalista kysynnän ja tarjonnan laista. Laki olettaa, että jokainen rationaalinen toimija pyrkii toimimaan omaksi parhaakseen ja että jos joku ei toimi omaksi parhaakseen, työmarkkinoiden tapauksessa pyri saamaan mahdollisimman halpaa työvoimaa tai mahdollisimman hyvää palkkaa, hän ei muuta yhtään mitään, ainoastaan häviää itse.

Joka tapauksessa, kysynnän ja tarjonnan lain mukaan jonkun hyödykkeen käydessä harvinaisemmaksi, sen hinta nousee. Jos kerran meillä on kova työvoimapula, sen pitäisi silloin tarkoittaa palkkojen nousemista. Oletteko huomanneet palkkojen nousevan? Itse olen kokenut, että esimerkiksi tietotekniikan DI-tutkinnolla ei saa edelleenkään töitä, vaikka Oulun yliopiston rehtori on puhunut IT-alan lisäkoulutuksen tarpeesta IT-alan työvoimapulan vuoksi. Siksi olisinkin taipuvainen uskomaan, että työvoimapulapuheet ja puheet tarveharkinnan poistamista ovat ainoastaan teollisuuden kysynnän ja tarjonnan lain mukaista rationaalista toimintaa, pyrkimystä saada työvoimaa jatkossa mahdollisimman halvalla.

Teollisuus ei kuitenkaan äänestä, palkansaaja äänestää. Tämän vuoksi palkansaajan kannalta rationaalista toimintaa on olla äänestämättä tahoja, jotka ajavat tarveharkinnan poistamista. Ymmärtääkseni Perussuomalaisten lisäksi myöskään Tähtiliike ei lämpene tarveharkinnan poistamiselle. Tähtiliike pyrkii myös laskemaan kiintiöpakolaisten määrää, mutta eroaa Perussuomalaisista siinä suhteessa, että ei halua laskea kehitysapua. Hädänalaisia tulee auttaa heidän kotimaassaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Luulenpa, että en ala nyt kommentoimaan kirjoituksiasi yksityiskohtaisesti, nyt kun rasismikortti on lyöty pöytään. Kysyn edelleen, missä on palkkojen nousu, jos meillä kerran on avoimen valtakirjan siirtotyöläisyyttä edellyttävä työvoimapula? Ja kuka lopulta sinun mielestäsi maksaa kaiken tämän lystin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jokainen tämän ymmärtää, ulkomailta tuotettu halpatyövoima tulee lisäämään julkisia menoja. Entistä harvempi veronmaksaja maksaa entistä suuremman joukon elatuksen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Jokainen tämän ymmärtää, ulkomailta tuotettu halpatyövoima tulee lisäämään julkisia menoja."

Minä en tätä ymmärrä. Katso kommenttini #1 sekä siinä linkitetyt tekstini.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä liittyy Suomen sosiaaliturvaan, jos palkka ei riitä, Suomen valtio maksaa asunnon ja tukee rahallisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset