Ikiopiskelijan elämää Metson Anteron elämää ja mietteitä

Vaadin mahdollisuuden reiluun vaalitaisteluun EU-vaaleihin!

Olen muuten aivan erinomainen ehdokas Euroopan parlamenttiin. Muualla en tätä sanomaa pysty juuri levittämäänkään, koska olen sellaisella listalla, jonka YLE ja SYL katsovat kuuluvan pois julkisuudesta.  En kuitenkaan ole ehdolla mitenkään "leikisti", vaan jos saan riittävän määrän ääniä, minut ihan "aikuisten oikeasti" valitaan Euroopan parlamenttiin.

Koen, että minun sorsimiseni sen vuoksi, minkä puolueen listalla satun olemaan on sikamaista. Meillä on tässä maassa perustuslain takaama yhdistymisen ja kokoontumisen vapaus. Saan kuulua mihin tahansa lailliseen kuppikuntaan, saisin olla vaikka Kansainvälistä väärinpäin itsekseni hyräilevä tulipunainen stalinisti-kommunisti, ilman että minua pitäisi saada perustuslain mukaan sorsia sen perusteella. Jostain syystä tämä perustuslain takaama suoja ei tunnu koskevan vapaan demokratian kannalta oleellisen tärkeitä vaaleja. Suurten puolueiden hallussaan pitämät organisaatiot, kuten esimerkiksi Oulun Yliopiston Ylioppilaskunta, pystyvät vapaasti rajoittamaan vapaata kilpailua. Vaikka enemmistö syyllistyy syrjintään, ei se tee siitä vähemmän syrjintää. 

Kun tämä syrjintä toistuu kerta kerralta eri organisaatioissa, voin mielestäni aika perustellusti kyseenalaistaa näiden vaalien vapauden. Kyseessä on minusta myös törkeä äänestäjien halventaminen: Äänestämispäätös halutaan viedä pois äänestäjältä. Joku apinalauma jollain oksalla päättää nyt mediavaikuttamisen kautta äänestäjän puolesta, minkä ehdokasryhmän joukosta  äänestäjän nyt tällä kertaa on soveliasta ehdokkaansa valita. Olisiko vaikka nuori, vihervasemmistolainen opiskelijanainen tämän kevään trendiä? Keski-ikäinen opiskelijamies sen sijaan pysyköön pimennossa. Estääkö se edes kasvihuoneilmiön?

Sanottakoon nyt, että olen mielestäni ihan mukiinmenevä ehdokas Euroopan parlamenttiin. Saksan ja ranskan alkeet on tavattuna, englanti sujuu. Ruotsissakin olen opiskellut. 1300 opintopistettä ( insinööritieteitä, luonnontieteitä, lääketiedettä, opettajankoulutusta, kauppatieteitäkin), hallinnollista kokemusta ylioppilaskunnan edustajiston ja hallituksen puheenjohtajina, aikaisempaa politiikkakokemusta kristillisdemokraateista.

Ehkä kokemustani ja koulutustani tärkeämpiä tekijöitä ovat, että teen ruumiillista lehdenjakotyötä. Korjaan autoni ja elektroniikkani. Ymmärrän käytäntöä ja osaan soveltaa oppimaani siihen. En ole kiihkomielinen, moderneja arvoja sokeasti puolustava idealisti, vaan tajuan ikäni ja elämänkokemuksenikin puolesta elämän meille kaikille asettamat vaatimukset. Ja minua ei kiinnosta optimoida taloutta tai veroprosenttia, vaan elämän laatua ja turvallisuutta. Minua risoo se, että nyt idealistien annetaan tehdä käytännön elämästämme turvatonta ja kallista, muun maailman puolesta, joidenkin sellaisten globaalien arvojen puolustamisen nimissä, jotka eivät itse asiassa ole meidän arvojamme. 

Jos arvoni ovat väärät tai en suurista luuloistani huolimatta olekaan riittävän hyvä ehdokas, antakaa minulle reilu ja tasa-arvoinen mahdollisuus hävitä vaalit sen vuoksi ja äänestäkää jotakuta toista. Päätös edustajien valinnasta kuuluu äänestäjälle eikä eri kuppikunnissa hääriville harmaille eminensseille. Pyydän apua tämän reilun mahdollisuuden järjestämisessä: Vaikka ette itse minua missään tapauksessa äänestäisikään, kertokaa että tällainen ehdokas on olemassa. Ottakaa valta päättää itse omasta äänestänne takaisin siltä mediasirkusta orkestroivalta apinalaumalta, auttakaa myös muita ehdokkaita näkymään ja tehkää päätös siitä ketä äänestätte itse.

Antakaa minulle reilu vaalitaistelu! Auttakaa minua näkymään näissä kansallisissa vaaleissa! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Upea ja osuva kirjoitus tärkeästä aiheesta. Onnea vaaleihin!

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Totta puhut, itse olen ajatellut äänestää Eija-Riitta Korholaa, eikä hänkään saa näkyvyyttä virallisessa mediassa. Media on valinnut puolestamme, valitettavati. Onnea kaikista vaikeuksista huolimatta vaaleihin! Tiedä vaikka tärppäisikin, olet järkevä tyyppi.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

"Joku apinalauma jollain oksalla päättää nyt mediavaikuttamisen kautta äänestäjän puolesta, minkä ehdokasryhmän joukosta äänestäjän nyt tällä kertaa on soveliasta ehdokkaansa valita."

Tuo sama porukka huutaa kurkku suorana, miten kamala meno on Unkarissa ja Puolassa. Onhan se malka omassa silmässä paha nähdä. On se todettu ennenkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset