Ikiopiskelijan elämää Metson Anteron elämää ja mietteitä

Haluatko auttaa Paavo Väyrystä vaaleissa? On onnenpäiväsi!

Tavallisesti vaalien ehdokkaat jakavat kaduilla karkkia ja lupauksia. Tänään nähdään sitten sekin tilanne, että ehdokas kysyy äänestäjien apua. Haluatko auttaa Paavo Väyrysen Euroopan Parlamenttiin? No, nyt siihen on ihan oikea tilaisuus. Vapaaehtoisten apua todella tarvitaan.

Tähtiliikkeen tilanne Oulun vaalipiirissä on tällä hetkellä resurssien suhteen epätoivoinen. YLE:n mediaboikoitti ja YLE:n "suositusta" noudattaneiden organisaatioiden toiminta johti puolueen sulkemiseen tilaisuuksien ulkopuolelle. Siinä missä YLE järjesti pienpuolueille oman paneelin, alueelliset toimijat eivät sitä ole tehneet. Lopputuloksena Oulun alueen äänisaalis eduskuntavaaleissa jäi niin vaatimattomaksi, että olen alueen ainoa ehdokas eurovaaleissa.

Eduskuntavaaleissa vaalityötä tehtiin isolla ehdokasjoukolla. Nyt tämän joukon motivaatio auttaa on laskenut huomattavasti. Osa ehdokkaista ei ymmärtänyt, miten vaikeaa pienellä puolueella on saada edes yksi ehdokas läpi. Tämä on minulle tuttu tilanne Kristillisdemokraateista, mutta KD sai sentään nollasta kansanedustajasta Oulun alueella huolimatta paikan vaalipaneeleissa ja näkyvyyttä lehdistössä.

Vapun jälkeen aloin selvittää, mikä on lähestyvien eurovaalien tilanne. Selvisi, että 280:stä virallisesta vaalijulisteesta tässä vaiheessa noin 80 on tallessa, ja nekin hajallaan pitkin maakuntaa. Heti vaalien jälkeen jättämiään julisteita hakemaan lähteneet ehdokkaat eivät löytäneet julistepohjiaan. Eräs ehdokas kertoi ajaneensa 300 km turhaan; vain muutama juliste löytyi. Toinen kertoi, että muutamassa kunnassa ilmeisesti kunta oli vienyt taulut pois heti seuraavana päivänä, eivätkä he tiedä missä pohjat ovat. Julistepohjat ovat Tähtiliikkeen omaisuutta. Vaalien jälkeen vaalien aikainen suoja ei niitä enää koske, mutta on niiden vieminen silti poliisiasia. Tässäpä sitten mietin, alanko käyttämään aikaa asian tutkimiseen vai en, kun ehdokkaana en oikeastaan ole edes asianomistaja.

Puolueen paikallinen yhteyshenkilö ehdottikin juuri varovasti, että tässä tilanteessa voisi olla realistista keskittyä julisteiden sijaan somessa vaikuttamiseen, blogikirjoittamiseen ja esitteiden jakamiseen Rotuaarilla. Tämä tarkoittaisi käytännössä nollanäkyvyyttä suurimmassa osassa Oulun vaalipiirin aluetta. Tämä ei ole minusta tyydyttävä lähtökohta vaalitulosta ajatellen, koska Paavon kannattajia löytyy koko piirin alueelta.

Lähdin pienen puolueen ehdokkaaksi, koska mielestäni Paavo Väyrynen ansaitsee mahdollisuuden päästä jatkamaan politiikassa. Olen tässä rankasti eri mieltä niiden mediavaikuttajien kanssa, jotka olisivat olleet kuoppaamassa häntä elävältä jo monen kymmenen vuoden ajan. Olin mukana haastattelemassa Paavo Väyrystä oululaisessa Vappuradiossa Rattoradiossa soitettuun haastatteluun ja  todistan tässä silminnäkijänä, että Paavon paikka älyn, puheenlahjojen ja jaksamisen puolesta on ehdottomasti aktiivisessa politiikassa. Osaamisprofiilini on kovin toisenlainen ja oma poliittinen kokemukseni on melko vaatimatonta, mutta tajuan minäkin sen verran, että jatkopaikka on yksinkertaisesti oikeus ja kohtuus Paavon kaltaisen valtiomiesuran tehneelle poliitikolle. Nopein tie Paavon palauttamiseksi oman sarjansa politiikkaan on hänen läpimenonsa näissä eurovaaleissa.

Jos haluat siis auttaa Paavon valintaa eduskuntaan, esimerkiksi jakamalla mainoksia, auttamalla virallisten vaalimainosten paikalleen laittamisessa tai tienvarsimainonnalla, ota yhteyttä Tähtiliikkeeseen. Oulun alueella minä olen liikeen ainoa eurovaaliehdokas ja Tii Amperla on puolueen nimittämä yhteyshenkilö, joka koordinoi vaaleja. Tässä nykyajan kovassa maailmassakaan raha ei ole se mikä aina ratkaisee: Luja tahto ja tarve tehdä oikein vie siitäkin voiton. Auttamalla Paavoa näkymään näissä vaaleissa, nousemalla kotisohvaltasi ja tekemällä vaalityötä Tähtiliikkeen mukana, voit vaikuttaa vaalitulokseen paljon enemmän kuin vain omalla äänelläsi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Antero, olen ehdottanut Paavolle, että tekisi sellaisen vaalivideon, jossa Paavo ihan omana itsenään keskustelisi ikään kuin ilmastoaktivisti Greta Thunbergin kanssa, mutta Gretan tilalla olisikin lettipäinen Kreta-niminen ihan oikea pikku tyttö Suomesta.

Paavo keskustelisi lettipää-Kretan kanssa niistä teemoista, joita Paavo ajaa EU:ssa. Ja Kreta esittäisi myös kysymyksiä Paavolle - syntyisi humoristinen ja tietopohjainen dialogi. Mukana huumoria ja faktaa - sopivassa suhteessa molempia.

Video tulisi suunnitella kaikenikäisille suomalaisille, mutta erityisesti nuorille Suomessa, joissa on Suomen tulevaisuus.

- - "Joulukuussa 2018 yhdysvaltalainen Time-aikakauslehti valitsi Thunbergin vuoden 2018 maailman 25 vaikutusvaltaisimman nuoren joukkoon. Ruotsalainen iltapäivälehti Expressen valitsi hänet naistenpäivänä 2019 vuoden naiseksi, ja myös Aftonbladetin tekemän mielipidetiedustelun mukaan Thunberg oli kansalaisten mielestä vuoden nainen. Maaliskuussa 2019 Thunbergia esitettiin vuoden 2019 Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi." - -

https://fi.wikipedia.org/wiki/Greta_Thunberg

Näistä Wikipedian tiedoista voisi ottaa mukaan vähän siihen humoristiseen osuuteen ihan faktaperustaakin...

Antero, voisitteko auttaa Paavoa tällaisen youtube-videon luomisessa?

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Hei Kirsi. Ihan ahkeraa yrittämistä sinulta, osana kansainvälistä ilmastoivaikuttamista.

Tässä blogikirjoituksessani ( http://antsu1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275395-ilma... ) sivuan jo tuota asiaa. Kehoitan sinuakin nyt lukemaan itse Maarten Boudryn mielenkiintoisen kirjoituksen asiasta. Se voi tosin vaatia Google-kääntäjän käyttöä, kun ainakin minulta vaati. Kirjoitus on kuitenkin hyvä. Jos et vastaa tähän, käyn vähän myöhemmin sitten lisäämässä tämän tiedon kommenttina johonkin sinun blogikirjoitukseesi, jos sallit kommentoinnin niihin. Moni ympäristöarvoista kovaa meteliä pitävä kirjoittaja ei salli kommentointia.

https://maartenboudry.blogspot.com/2019/03/brief-a...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Antero, en ole koskaan estänyt kommentointia US-blogeissani. Kaikki kommentoijat ovat tervetulleita pitämään "meteliä ympäristöarvoista" blogeihini - toki minulla on ollut ja on muitakin keskusteluaiheita.

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Mutta hei, mikäpä minä olen Paavon puolesta vastaanaan. Miksi et kysy Paavolta itseltään? Hänen yhteystietonsa ovat helposti löydettävissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset