222 - Euroopan Parlamenttiin - Ikiopiskelijan elämää Metson Anteron elämää ja mietteitä

Maan vastuu vierastaistelijoista

Puolueiden puheenjohtajatentissä vallitsi selkeä näkemys siitä, että Syyrian leireillä kalifaatista lähteneet naiset saisivat jäädä mätänemään sinne, missä nyt ovatkin. Minusta näkemys on vähintäänkin kyseenalainen ja eettisesti kovin arveluttava. Ihmettelen, olenko tämän näkemykseni kanssa todellakin yksin?

Kun Suomen passi myönnetään ihmiselle, oli sitten kyseessä syntyperäinen suomalainen tai maahanmuuttaja, me annamme samalla lupauksen passia lukevalle viranomaiselle. Takaamme, että henkilö on sitä mitä passissa lukee. Henkilö on silloin osaltaan meidän vastuullamme. Itsenäinen maa kantaa vastuunsa kansalaisistaan myös siinä tapauksessa, että näiden teoissa on mahdollisesti jotain tuomittavaa. Vetäytyminen tästä vastuusta osoittaa minusta selkärangan puutetta. 

Mielestäni meidän tulisi kantaa vastuumme kansalaisistamme itsenäisenä maana ja ottaa Syyrian leirellä olevat Suomen kansalaiset ja heidän lapsensa Suomeen. Jos kaikkien kannalta turvallisten olojen järjestäminen heille maksaa, niin sitten se maksaa. Itsenäisyyteen kuuluu myös vastuun kantaminen. Emme voi muissakaan asioissa valita vain rusinoita pullista.

Kansainvälinen oikeus tulee varmasti tuomitsemaan vierastaistelijoista ne, jotka tuomion ansaitsevat. Suomen kansalaisia tulee mielestäni kuitenkin tuomita suomalaisen oikeuskäsityksen mukaan ja nyt meillä on mahdollisuus vakuttaa asiaan. Taistelijoiden lapsien jättäminen leireille ei ole mielestäni millään tavoin perusteltavissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Eikö Ruandan tapaus ole opettanut yhtikäs mitään ?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Kansainvälinen oikeus tulee varmasti tuomitsemaan vierastaistelijoista ne, jotka tuomion ansaitsevat".
Mahtaako toimia. Ainakin ruandalainen selvisi halvalla.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Bazaramba

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso Vastaus kommenttiin #3

Minusta ei ole kovin tasa-arvoista, jos Suomesta lähtöisin olevien vierastaistelijoiden vaimot ja lapset jätetään leireille, jos ruandalaisen oikeudenkäyntiin riittää noin paljon rahaa. Nämä ovat asioita, jotka itsenäisen valtion pitää hoitaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #4

Samaa mieltä. Kyllä Suomella on varaa ottaa takaisin suomalaiset ISIS-vaimot lapsineen. Näin voisimme näyttää miten oikeusvaltio eroaa ISIS-kalifaatista, jossa ongelma olisi hoidettu katkaisemalla kaula.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #4

Niin...sääliä ja armoa pitäisi nyt tuntea! Sen jälkeen armoton verorahojen "väärinkäyttö" tutkimiseen ja hutkimiseen. Ja kun mitään ei löydetä niin syytteistä luovutaan ja rahat menivät tuhkana tuuleen. Kukaan ei hyötynyt yhtikäs mitään.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/147352-ministerio...

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso Vastaus kommenttiin #7

Ymmärräthän, että ne leireillä nyt olevat suomalaiset eivät ole katoamassa savuna ilmaan? Jättämällä heidät mätänemään sinne leireille vuosikymmeneksi pohtimaan tulevaa saman koulun läpikäyneiden kesken aiheutamme varmasti myös itsellemme enemmän tulevia ongelmia, kun hoitamalla asian asianmukaista varovaisuutta noudattaen heti itse.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Jos he tulevat Suomeen, lapset pitää ottaa huostaan ja aloittaa radikalisoitumisen ehkäisy. ISISin jäseninä heitä on vauvasta asti opetettu vihaamaan muita. Äidit taas pitäisi ottaa jollain muotoa talteen, kunnes heidät on tutkittu ja tarvittaessa tuomittu.

Vaikkei moni heistä suoranaisesti tehnyt terroritekoja, he ovat kuitenkin terroristijärjestön fanaattisia kannattajia ja ovat siten valtava turvallisuusuhka. Turun tapahtumat eivät saa toistua.

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Luulisin viranomaisten osaavan toimia asiaankuuluvalla tavalla tässä asiassa. Poliitikkojen osalta pään pistäminen pensaaseen ei puolestaan ole perusteltua.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Luulisi osaavan??.. Mutta kun he eivät osaa! Miten he voisivat osata, kun tälläistä ei ikinä ole ennen ollut!

Tästähän se koko pakolais/Turvapaikkahaku/turvapaikkashoppailu jutussa on kyse.. Kukaan ei tiedä mistään mitään, Politiikot/viranomaiset jne. Miettivät vain omassa päässä omasta mielestään parhaimman päätöksen asiaan X...

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso Vastaus kommenttiin #11

Tässä ei ole kysymys mistään turvapaikkashoppailusta, vaan Suomen passilla olevien taistelijoiden puolisoiden ja heidän lapsiensa ottamisesta kalifaatin romahtamisen jäljiltä takaisin Suomeen. Päätös, että ei oteta kun pelätään niin paljon, ei kuulosta minusta vastuullisen itsenäisen maan toiminnalta.

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Ja ymmärrän toki poliitikkojen haluttomuuden puuttua asiaan. Pelkästään leireiltä tulevat lapset veisivät välittömästi, nykyisellä moneen kertaan leikatulla resurssien käytöllä, puolen Suomen psykiatrisista ongelmista kärsivien lasten hoitopaikat. Nyt olisikin perusteltua tarvetta arvioida resurssien käyttöä tässäkin asiassa uudestaan.

Niille rahanpalvojille, joile rahan sijoittaminen lasten psykiatriseen hoitoon on kirosana, olisi varmasti helpompaa jättää lapset radikalisoitumaan rauhassa ja toivoa että heidän palaamisensa Suomeen olisi vaikeampaa kun Afrikasta tänne asti tulleiden turvapaikanhakijoiden kulkeminen EU:n ulkopuolelta on ollut. Minusta tämä olisi erittäin lyhytnäköistä ja suoranaista tulevien, kertaluokaltaan paljon vakavempien ongelmien kerjäämistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset