Ikiopiskelijan elämää Metson Anteron elämää ja mietteitä

Torahampaisen tasa-arvon riemuvoitto

Maahanmuuttokeskustelu on viime vuosina ollut erittäin tiukkaan suitsittua. Ääriajattelijat  ovatkin saaneet tuulta purjeisiinsa nimenomaan "virallisen median" luoman kuvan ja omien silmien kautta monelle välittyneen kuvan ristiriidoista. Tätä tiukkuutta on myyty meille rasismin vastustamisena, Islamin suvaitsemisena ja metsäläissuomalaisten kouluttamisena Euroopan tavoille.

Ehkä se minua häiritsevin tekijä keskustelussa on ollut sen poliittinen tarkoituksenmukaisuus: Kansaamme on jo vuosia kasvatettu pitämään turpansa kiinni maahanmuuton ongelmista kansanryhmää vastaan kiihottajan tai rasistin leimalla uhkaamalla. Kun kirjoitti keskusteluun epäilyn, että kymmenien tuhansien maahanmuuttajien joukossa saattaisi olla jokunen radikaalikin, kirjoitus poistettiin. Nyt ilmiselvät sekopäät saavat samoilla foorumeilla läpi kommenttejaan, joissa ehdotetaan Isis-vaimojen jälkikasvun myrkyttämistä. Mahdollista kuolemanrangaistusta Irakissa ei pidetä sinne lähtijöiden kohdalla mitenkään ongelmallisena asiana.  Jos kokonaisen ihmisryhmän tappamisen ehdottamisessa ei ole kyse kiihotuksesta ihmisryhmää vastaan, missä sitten on? Mikä se meidän käsityksemme uhkaavasta kuolemanrangaistuksesta turvapaikan myöntämisen perusteena nyt olikaan? Nyt kuin poliittisen tarkoituksenmukaisuuden kohteena oleva tarkoitus onkin muuttunut, kaikki ne juuri vähän aikaa sitten sensuuriinkin oikeuttaneet pyhät arvot ollaakin yllättäen valmiita nakkaaman roskakoriin. Hyvinpä puolustammekin pohjoismaisia arvoja!

Mielestäni keskustelu on osoittanut, että maahanmuuttokriittiset tahot eivät missään vaiheessa ole olleetkaan hakemassa oikeutta, vaan ovat irrationaalisen ksenofoobisia. Suomen kansalaiset ovat nyt Isis-miesten kosketuksesta ja aivopesusta muuttuneet riittävän vieraiksi, että heitä voi potkia päähän samalla rautakärjellä, joka oli aikaisemmin varattu vain Saharan eteläpuolisen Afrikan väestölle. Samoin jokaisesta Islamia kritisoivasta inahduksestakin aikaisemmin metelin nostaneiden tahojen suhtautuminen  burkhassa kulkeviin Isis-vaimoihin osoittaa, että heidänkin puheensa ovat olleet pelkkää oman vihersuvaitsevaisen taivaspaikan ostamista. Olen pettynyt kumpaankin osapuoleen, pidin mielipiteitänne arvossa, vaikka olisin ollutkin eri mieltä. Nyt osoittautui, että ette itsekään seiso sellaisten periaatteellisten näkökantojen takana, joiden mukaan vaaditte juuri jokin aika sitten muita toimimaan. Oliko koko ajan kysymys oman navan kampeamisesta valtaan?

Te, rakkaat takinkääntäjäystäväni, voisitte vielä ajatella tulevaisuutta edes sen verran, että mitähän kuvittelette Syyriaan nyt eri tavoin syntyneestä perimältään puolieurooppalaisesta väestöstä vielä kasvavan?  Siis siitä osasta väestöä, joka selviää tällä hetkellä leireillä, ilmeisesti meidänkin siunauksellamme käynnissä olevasta ei-haluttujen lasten tappamisoperaatiosta.  Jos tämä on meistä hyväksyttävää, onko Natsi-Saksan jäljiltä Suomeen toisen maailmansodan jälkeen jääneiden lasten kohtalossa ehkä jotain, mistä joku haluaisi vielä avautua? Meidän on turha luulotella itsellemme, että emme tietäsi mitä leireillä on tapahtumassa: Kätemme ovat veressä. Veikkaan, että jollekin hengissä selvinneelle saattaa lisäksi jäädä tästä massamurhasta, etnisestä puhdistuksesta, jotain pientä hampaankoloon, tulevien vuosikymmenien lehtien etusivuja kuvittamaan. Tämän asian ehtisi vielä hoitaa toisin.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Kuka hullu on mennyt ehdottamaan lasten tappamista? Lapset ovat syyttömiä siihen että heidät on aivopesty vihamaan toisuskoisia ja jopa tappamaan. On kovan työn takana auttaa näitä lapsia elämässään eteenpäin. Jotkut vahvat yksilöt selviävät varmasti tervepäisinä, jotkut masentuvat ja toisista tulee islamin uusia sotureita. On ongelmallista kun näiden lasten äidit itse aivopesevät omia lapsiaan. Olen ymmärtänyt ett suurin osa isisvaimosta edelleen kanattaa radikaalia isis-ideologiaa. He ovat naittaneet pienet tyttärensä isivaimoiksi ja antaneet lastensa olla mukana tappamisorgioissa. Ainakaan itse en selviäisi tuollaisesta yhteiskunnasta tervepäisenä pois.

Jesidilapset jotka päässeet isiksen kalifaatista pois ovat psykkisesti rikki - He kaipaavat takaisin Isiksen luokse ja kokevat jesidisukulaiset vihollisiksi. Heidät on aivopesty pienestä pitäen ja kestää kauan ennen kuin ovat entisellään...

Ihmisten pahuus on käsittämätöntä - Aina jos yhteiskunnassa on poikkeusolot ja on mahdollista nujertaa, tehdä pahaa ja tappaa kanssaihmisiä, näin myös tapahtuu. Tätä on tutkittu psykologisissa testeissä. Eihän Hitler, Mao eikä Stalinkaan olisi pystynyt hirmutekoihin ilman uskollisia seuraajia.

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Moderaattorit päästivät Kalevan Juttutuvassa lasten myrkyttämistä ehdottaneen kommentin läpi. Tein poistopyynnön jo aikaisemmin eräästä toisesta kommentista. Keskustelua on todennäköisesti jo nyt siivottu. Kannattaa lukea ketju: https://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/isis-na...

Minusta meidän täytyy kantaa vastuu suomalaisista ja heidän lapsistaan, samoin kuin toisten Euroopan maidenkin tulisi kantaa vastuu omista kansalaisistaan. Jos asiaa ei hoideta nyt kuntoon, seuraukset voivat olla arvaamattomia. Pään pensaaseen laittaminen ei nyt auta.

Enkä usko, että lasten äideillä on ollut kalifaatissa muuta tapaa säilyä hengissä kuin sataprosenttinen kuuliaisuus ja totteleminen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Olisivat tietysti voineet olla lähtemättä sinne. Mutta he valitsivat kuoleman kultin. Lapset toki ovat syyttömiä.

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso Vastaus kommenttiin #3

Tosi moni muukin suomalainen tekee minun mielestäni idioottimaisia päätöksiä. Jos alamme sen perusteella vetämään ihmisiltä kansalaisoikeuksia pois, olemme vaarallisella tiellä. Meiltähän on aikoinaan poistettu kansalaisluottamuksen menettäminenkin rikoslaista, myös rikoksen tekijät ovat meillä käytännössä tasa-arvoisessa asemassa. Tästä tulisi erittäin vaarallinen ennakkotapaus, koska erilaisia mielipiteitä siitä, milloin ihmisen voi jättää perusoikeuksien turvan ulkopuolelle varmasti riittää.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaisluottamus

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso Vastaus kommenttiin #3

Ja ymmärrän toki, että esittämäsi väitteen kaltainen ajatusmalli "Olisivat voineen olla lähtemättä sinne " on varmasti yhteensopiva monen toisen Euroopan maan ajattelutavan kanssa. Eräs minua huolestuttava piirre asiaan liittyvässä keskustelussa onkin se, kuinka helposti olemme valmiita luopumaan, muiden maiden mallia taas kerran suomettumisenomaisesti seuraten, omista periaatteistamme. Olemme perinteisesti vastustaneet kuolemanrangaistusta ja yrittäneet auttaa sen uhkaamia kansalaisiamme viimeiseen asti. Hullut, jotka ehdottavat lasten myrkyttämistä on aikaisemmin aina vaiennettu välittömästi, ja toimitettu sinne hoitoon minne kuuluvatkin. Minne se selkäranka taas katosi, kun tuli vähän ulkopoliittista painetta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset