Ikiopiskelijan elämää Metson Anteron elämää ja mietteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Työvoimakoulutus

Työttömien koulutus, kouluttajien lypsylehmästä työllistymisen tehostajaksi

Tokkopa asiasta päättäneiden hallituspuolueiden, Keskustan, Kansallisen kokoomuksen ja Sinisten lisäksi tässä maassa löytyy kovin montaa kansanedustajaehdokasta, jotka vaalikampanjassaan liputtaisivat aktiivimallin puolesta. Yritän tässä tuoda esille, miten työttömien työllistymismahdollisuuksien parantaminen pitäisi minun mielestäni hoitaa kepittämisen sijaan ihmistä lähempänä olevalla tavalla.

Työllistymisestä nykypäivänä - työnäyte ja muut temput

Työnäyte - vapaaehtoisesti ilmaiseksi töihin. Tämä mielellään nähdään orjuutena ja siihen uskotaan pian pakotettavan. Monilla ei näytä olevan kuvaa työttömyydestä ja työnhausta nykyään.

 

Jo nyt on olemassa työkokeilu, joka on pitkälti sama kuin ehdotettu työnäyte. Viime viikolla Turun työkkärin yksi seinä oli täynnä työkokeilutarjouksia.

 

Eväitä kohti työllisyyttä

Kävin itse aikoinaan työvoimakoulutuksena urasuunnittelukurssin. Tuntuihan se vähän tyhjänpäiväiseltä, mutta kurssin parasta antia oli työharjoittelu. Toinen työharjoittelupaikka tarjosi mahdollisuuden tutustua kokonaan uuteen alaan, joka on jäänyt positiivisena mieleen. Toiseen harjoittelupaikkaan työllistyin palkkatuella ja myöhemmin oppisopimuksella. Tuolloin palkkatukityöhön pääsi jo kuuden kuukauden työttömyyden jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä